De juiste handlier kopen?

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

De juiste handlier kopen?

Heeft u werktuigen nodig voor het hijsen of trekken van lasten? Dan kunt u hiervoor bij gebuwin terecht. Hier produceren ze namelijk verschillende handlieren. Bij het produceren van deze werktuigen staat kwaliteit en service hoog in het vaandel. Bij gebuwin weet u zeker dat u werktuigen van hoogwaardige kwaliteit afneemt. Neem direct een kijkje op hun site: gebuwin.

Wat voor soort handlier zoekt u?

Bij gebuwin leveren ze twee soorten handlieren:

  • Wormwiel
  • Tandwiel

Tandwiel handlieren (TL) worden handmatig aangedreven en kunnen in vrijwel alle omgevingen worden gebruikt. gebuwin heeft zoals eerder verteld twee lijnen voor het hijsen en/of trekken van lasten. Ze bieden dus de TL en de WW handlier aan. Allebei de lieren zijn enkel en alleen geschikt om lasten mee te hijsen en/of te trekken. Daarom worden ze ook wel hijslieren genoemd. Ze zijn allebei voorzien van een lastdrukrem. Deze rem zorgt ervoor dat de last op elk gewenste hoogte vast gehouden kan worden. Het maakt hierbij niet uit of u de handlier gebruikt voor het hijsen of dalen van de last. De tandwiel console (TC) wordt voornamelijk gebruikt voor het trekken van lasten. Op de TC lieren zitten standaard een vrijloop waardoor het mogelijk is om op een eenvoudige maar toch snelle manier de kabel van de trommel af te winden. Ook deze handlier is uitgerust met een lastdrukrem. Bij alle 2 de lijnen zijn de tandwiel handlieren grotendeels gemaakt van staal en voorzien van een laklaag of een elektrolytische aangebrachte zinklaag. Naast een tandwiel is dus ook een wormwiel  (WW) beschikbaar bij gebuwin. Deze lieren worden ook met de hand aangedreven. De hijscapaciteiten van elk wormwiel zijn berekend op de eerste laag kabels van de kabeltrommel. Net zoals een tandwiel, is ook de wormwiel handlier voorzien van een lastdrukrem. Een wormwiel lier van gebuwin kan als treklier en als hijslier gebruikt worden. De lieren zijn erg veilig om te gebruiken, aangezien het remmen voor ongeveer de helft door het wrijvingsverlies in de overbrenging gebeurt. 

Naast de handlier leveren ze ook 2 soorten elektrische lieren. Deze zijn compact en hebben een robuuste constructie. De elektrische lieren zijn allen voorzien van onderhoudsvrije kogellagers. De meeste onderdelen van beide soorten lieren zijn gemaakt van staal en voorzien van een laklaag. Zoekt u dus een lier maar is de handlier niet precies wat u zoekt? Dan is de elektrische lier een goede optie.

Kies voor gebuwin

gebuwin is al decennia lang een toonaangevende fabrikant op het gebied van diverse lieren. Met een ervaren en enthousiast team van ongeveer 12 professionals producten, testen en leveren ze altijd een handlier van ontzettend hoge kwaliteit. Naast het leveren van topkwaliteit, vinden ze het ook belangrijk om de klant de best mogelijke service aan te bieden. Wanneer u kiest voor gebuwin kiest u dus niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor een betrouwbare partner die u voor elke hijs- en hefvraagstukken de juiste oplossing kan leveren. Via de site kunt u erg eenvoudig een offerte aanvragen voor een lier of eventueel een elektrische lier van gebuwin.