Een Agile Scrum training volgen

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Een Agile Scrum training volgen

Ik werk al een paar jaar voor een inkooporganisatie. Het is een leuk bedrijf met ongeveer vijftig medewerkers. Ik doe veel verschillende dingen bij het bedrijf en regel veel projecten die met IT te maken hebben. Ik heb hier nooit voor gestudeerd, want ik heb een marketingopleiding gedaan, maar heb wel veel affiniteit met IT. Gelukkig hebben we ook een paar mensen in het bedrijf, zoals programmeurs en systeembeheerders, die wel veel verstand van IT hebben. Ik help regelmatig om projecten te begeleiden en de programmeurs zorgen dan dat het geprogrammeerd wordt. Het is vaak belangrijk dat er iemand aanwezig is die de voortgang in de gaten houdt, die weet hoe de programma’s in de praktijk gebruikt gaan worden. Soms hebben we alleen een paar kleine aanpassingen nodig aan de huidige programma’s, omdat we zien dat een onderdeel niet goed werkt. De programmeurs vertelden mij een tijd lang dat ze meer Agile wilden werken. Ze hadden mij een keer uitgelegd wat we dan anders moeten doen en het klonk erg interessant. Veel IT-projecten worden de laatsten jaren Agile uitgevoerd en het schijnt een goede en handige manier te zijn. Aangezien ik vaak bij de projecten ben betrokken vertelden ze mij dat ik een Agile Scrum training moest volgen. Met een Agile Scrum training zou ik precies leren hoe we Agile kunnen werken. Een training zoals dat kost vaak veel geld, maar klonk erg interessant. De programmeurs vertelden dat zij met die methode beter konden werken, dit zou ons op de lange termijn geld kunnen schelen. Ik stelde het aan mijn manager voor en die vond het een goed idee dat ik een Agile Scrum training zou volgen.     

Agile Scrum training bij Q-Consult Progress Partners

Met mijn manager had ik afgesproken dat ik een volledige training kon volgen en dat het niet uit zou maken hoelang de training zou duren. We zorgden dat ik minder werkzaamheden op mijn werk had, zodat ik mij op de Agile Scrum training kon richten. Online zocht ik naar bedrijven waar ik de training kon volgen. Een van deze bedrijven was Q-Consult Progress Partners, ik vond het bedrijf via qcpp.nl. Zij geven een Agile Scrum training aan iedereen die interesse in deze methode heeft. Ik maakte mij eerst zorgen dat deze training alleen voor mensen met een IT-achtergrond was, maar gelukkig kon ik het ook volgen. De methode is een manier van denken en projecten uitvoeren, waardoor het bruikbaar is voor veel verschillende projecten. Ik stuurde het bedrijf een email om te vragen hoeveel een training zou kosten en wanneer het zou starten. De training viel binnen het budget dat wij beschikbaar hadden en ik kon al over een paar weken beginnen. Mijn manager ging akkoord met de prijs en de startdatum en ik kon met de training beginnen.

Een leerzame training

De Agile Scrum training heb ik vorige week afgerond en het was erg leerzaam. De training bij Q-Consult Progress Partners vond ik erg goed. De leraren legden alles zeer duidelijk uit en mijn vragen werden altijd duidelijk beantwoord. Ik zat in een groep met mensen met verschillende achtergronden, maar bijna iedereen werkte veel aan projecten. Wij willen nu de volgende IT-projecten op werk op een Agile manier uitvoeren en ik heb nu de kennis om dat te doen. De Agile Scrum training van Q-Consult Progress Partners kan ik aanraden

  • De leraren geven goed les en leggen alles duidelijk uit
  • De training is leerzaam als je veel met projecten werkt, ook als je niet in de IT werkt
  • Je leert om projecten op een Agile manier uit te voeren
  • QCPP