Focus jezelf via mindfulness op een zekere zelfcompassie in Amsterdam

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Focus jezelf via mindfulness op een zekere zelfcompassie in Amsterdam

Veel van onze handelingen zijn instrumenteel voor een bepaald doel. Deze doelen liggen buiten onszelf, terwijl de oude Grieken al wisten dat het vooral draait om zelfkennis. De oude Grieken, en dan met name Socrates, probeerden deze zelfkennis voornamelijk via de rationele reflectieve weg te bereiken. Dat is echter 1 kant van de medaille. Je intuïties, gevoel en een zekere compassie voor jezelf als persoon horen hier zeker ook bij. Dat is dan ook waar de nadruk op ligt bij zelfcompassie in Amsterdam via BeyondMindfulness.nl. Het probleem is juist dat we voorbij gaan aan onszelf. Door bijvoorbeeld geluk buiten jezelf na te jagen, schiet je jezelf voorbij. Ironisch genoeg word je vaak erg ongelukkig als je geluk probeert na te jagen via haalbare doelen. De mens is niet gemaakt voor een leven dat zich kenmerkt door een ‘happy ever after’ scenario. We worden na het bereiken van het doel wel kortstondig gelukkig, maar zonder de nodige zelfcompassie in Amsterdam is lastig om vervolgens om te gaan met de resulterende leegte. Vaak creëert men daarom nieuwe doelen, maar zoals je al merkt eindig je dan in een oneindige regressie van doelen. Je probeert als het ware een bodemloze put te vullen. Bij zelfcompassie in Amsterdam draait het er nu juist om, om de focus te verleggen van doelen buiten jezelf naar je eigen zelf in het hier en nu. Door de maatschappij waarin we leven, voelen we steeds meer druk om ook daadwerkelijk gelukkig te zijn. Dat betekent dat we ons niet goed voelen als het leven niet perfect is of als het niet gaat zoals we ons hadden voorgesteld. Doelen worden hierdoor alsmaar onrealistischer. We willen alles bereiken, want alleen dan bereiken we immers het ware geluk. Je moet als mens compleet zijn, dus je moet een gezinsleven combineren met een carrière waar je voldoening uithaalt. Daarnaast moet je uiteraard ook een rijk sociaal leven hebben en je moet al je talenten verder ontplooien via hobby’s en sport. Maar deze doelen kunnen we maar met moeite bereiken en zonder een zekere zelfcompassie in Amsterdam kun je eigenlijk niet goed omgaan met het niet halen van deze doelen. Maar ook als je al deze componenten van een perfect leven zou afstrepen, dan nog is dat geen garantie voor geluk, want die leegte na het behalen van al je doelen blijft overeind. Je moet als het ware leren omgaan met je emoties, je verwachtingen en je eigen falen. Door hier met een zekere rust naar te kijken, kun je ook echt genieten van kleine overwinningen.

Zelfcompassie in Amsterdam als een reële weg naar geluk

We moeten het idee van een checklist voor geluk dus eigenlijk loslaten. Op het moment dat je vrede kunt hebben met je ontevredenheid, dan ben je veel verder dan iemand die alles van zijn checklist heeft afgevinkt. Zelfcompassie in Amsterdam is wat dat betreft vergelijkbaar met ervaringen. De ervaringen zelf doen er niet heel veel toe, want het is hoe je ermee om gaat dat maakt of je er al dan niet gelukkig van wordt. 

Kijk voor meer informatie op beyondmindfulness.nl

Mocht je interesse hebben in deze weg naar zelfcompassie in Amsterdam, kijk dan gerust eens op de bovenstaande website. Hier vind je meteen ook meer informatie over: 

  • Minfdulness cursus
  • Mindfulness coach
  • Mindfulness retraite