Geef een pijnstiller aan je hond

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Geef een pijnstiller aan je hond

Het gaat wel eens de ronde dat honden een hogere pijngrens hebben dan mensen, maar dit is eigenlijk niet waar. Een hond zal het wel minder snel tonen en daardoor kan het dus best wel lastig in te schatten zijn of jouw hond pijn heeft of niet. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Je houdt veel van je huisdier en je wilt dat hij of zij gelukkig is en absoluut geen pijn lijdt. Helaas zal het af en toe wel het geval zijn. En in sommige situaties is dat duidelijker dan in andere.

  • Bij ziekte
  • Na een operatie
  • Na een vechtpartij

Wanneer je hond ziek is, net een operatie heeft gehad of duidelijk in een gevecht is geweest, dan kun je er bijna wel vanuit gaan dat hij of zij in pijn is. Een pijnstiller voor de hond kan dan een uitkomst bieden. Hiermee kun je het leed van je hond verzachten en hem of haar zo beter laten voelen. Let er echter wel altijd op dat je de juiste dosering geeft en dat je je hond niet in gevaar brengt. Als mens weet je dat je na een operatie rustig aan moet doen. Als wij dus pijnstillers nemen, dan zijn we ons hier nog steeds van bewust. Voor een hond werkt dat net even anders. Hij of zij zal bij pijn het rustiger aandoen, maar wanneer ze dit niet (meer) voelen (door bijvoorbeeld een pijnstiller voor de hond) dan kunnen ze zich misschien meer schade aandoen. Een wond moet natuurlijk wel goed genezen en niet weer open springen omdat je hond te wild is. Je kunt over het toedienen van een pijnstiller voor de hond dan ook het beste contact opnemen met je dierenarts.

Een pijnstiller voor de hond bij chronische pijn

Sommige honden hebben ziektes waarbij ze chronische pijn hebben en dit belemmert vaak de dingen die ze kunnen doen. Zo kan het zelfs gebeuren dat ze bijvoorbeeld moeite hebben met lopen of andere dingen en dat is natuurlijk wel heel erg vervelend voor je trouwe viervoeter. Wil jij hem of haar hier graag bij helpen, dan is de pijnstiller voor je hond dus je juiste keuze. Ook in zo’n geval kun je het beste eerst contact opnemen met de dierenarts om even met hem of haar te overleggen. Krijg je goedkeuring van de dierenarts om de pijnstiller aan je hond te geven? Dan kun je deze makkelijk zelf online kopen. Hiervoor hoef je dus niet naar de dierenkliniek toe te gaan en hier een afspraak voor te maken. Wil jij op de goedkoopste manier een pijnstiller voor je hond aanschaffen? Doe dit dan via de website Tinki.nl. Hier vind je niet alleen meer informatie over de pijnstiller voor de hond, maar doordat ze hier alle online dierenwinkels samen brengen heb je ook een duidelijk overzicht van wat er op dit gebied allemaal op de markt is en waar je welk product voor de laagste prijs kunt aanschaffen. Maak hier dus vandaag nog gebruik van!

Je hond pijnloos door het leven

Zolang jij de pijnstiller voor je hond met mate gebruikt, dan hoeft dit absoluut geen schadelijke gevolgen te hebben. Je kunt dit middel dus met een gerust hart gebruiken. Wil je hier graag meer over weten? Neem dan de informatie door die je op de website Tinki vindt. Hier zul je een hoop aan hebben. Daarnaast is het ook een kwestie van uitproberen wat er voor jouw hond het beste zal werken. Verdiep je hier dus in en je zult het snel weten.