Hoe je geen Wordpress blog beginnen moet

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Hoe je geen WordPress blog beginnen moet

Als onderdeel van mijn studie wilde ik een website opzetten. Om te laten zien wat ik kan met tekst, want ik word vaak een goede schrijver genoemd door andere mensen. Maar een website maken, daar heb ik eigenlijk geen kaas van gegeten. Ik had gehoord dat een WordPress blog beginnen erg makkelijk was en dat het zelfs voor mensen die niets van websites weten een gemakkelijk proces is. Dat zal allemaal wel. Ik ben een heel weekend bezig geweest met het installeren van WordPress en het plaatsen in de ftp, maar vervolgens kreeg ik alleen maar foutmeldingen. Vervolgens blijkt de domeinnaam al te bestaan die ik wilde gebruiken en kan ik niet kijken of er andere leuke opties zijn. Een WordPress blog beginnen werd binnen de kortste keren een compleet drama en de moed zakte me in de schoenen. Zeker toen ik erachter kwam dat er nog steeds goed geld te verdienen is met een WordPress blog beginnen. Een studiegenoot schoot in de lach toen hij het verhaal hoorde. ‘Weet je niets van WordPress en wil je een WordPress blog beginnen, dan moet je bij DataCT Professional zijn man!’ Op de website (datact.nl) zag ik al snel dat ik verschillende fouten gemaakt had en ik besloot direct te mailen naar de salesafdeling. Die wilden me graag verder helpen met een WordPress blog beginnen en snapten dat er haast bij was. De deadline naderde inmiddels voor het project.

Aan de slag en echt een WordPress blog beginnen

Binnen 24 uur had ik mijn domeinnaam, mijn webruimte en kon ik met mijn WordPress blog beginnen. Eerst koos ik een thema en vervolgens maakte ik de pagina’s aan die ik wilde hebben. Weer fout natuurlijk. Het is gelukkig heel makkelijk om pagina’s te maken, te verwijderen en te verplaatsen. Wanneer je kiest voor een WordPress blog beginnen, dan is het van belang dat je eerst bepaalt:

  • Wat je er precies mee wilt doen;
  • Wie je ermee wilt bereiken;
  • Hoe je er geld mee wilt verdienen.

Pas wanneer je dit allemaal op een rijtje hebt, kun je een WordPress blog beginnen. Toen ik dit op een papiertje uitgewerkt had, kon ik aan de slag. Ik heb heel de nacht doorgewerkt. Niet omdat het moest met het oog op de deadline, maar omdat ik het zo leuk vond om te doen en niet wilde stoppen toen ik het eenmaal onder de knie had. Ik wilde alleen nog een menu in de rechterzijbalk hebben voor extra navigatiemogelijkheden en dat lukte me niet. Ik besloot eens te vragen of de support me erbij wilde helpen en dat was geen enkel probleem! Binnen vijf minuten stond ook dat erop en hoefde ik alleen nog maar de afbeeldingen in het backend te zetten (zie, ik ken zelfs het jargon al!).

Oplevering van het project

Toen we het project in moesten leveren, heb ik de URL van de website op een vloeitje geschreven. Verder niets. Ik wilde aantonen dat nieuwsgierige mensen eerder een website openen en heel mijn website ging over de nieuwsgierigheid van de menselijke geest. De docent gaf direct pluspunten omdat mijn website inderdaad het eerste was wat hij bekeken had. Ik kreeg een aantal opmerkingen over stijlelementen, maar het eindcijfer van een 9 liet meer dan duidelijk zien dat het project goed afgerond is. Overigens is de website nog steeds online en verdien ik er maandelijks een leuk bedrag mee zodat ik de kosten meer dan terug kan verdienen dankzij de mensen die regelmatig langskomen, en betalen mensen me voor backlinks!