Hoe moeilijk is het om een boerderij te kopen?

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Hoe moeilijk is het om een boerderij te kopen?

Je hoort vaak terug dat het moeilijk is, een boerderij kopen. Maar hoe moeilijk is dat nou eigenlijk echt? Dat komt in dit artikel naar voren, onder andere het mooie aan het kopen van een boerderij maar ook hoe moeilijk het kan zijn om een boerderij te kopen. De makelaar van noaber, via www.noaber.nu kan wellicht een oplossing bieden. Zij hebben veel boerderijen in hun aanbod en weten wanneer je niet teveel betaalt. Helaas is het zo dat veel makelaars te veel geld vragen, dat komt geregeld voorbij op het nieuws. Omdat te voorkomen is het beter om een betrouwbare makelaar zoals Naober in te schakelen, zodat je zeker weet dat je goed zit.

Wat is het mooie aan een boerderij kopen?

Een boerderij kopen, wie wil dat nou niet. Het is een droom voor veel mensen om een grote mooie boerderij te kopen. Helaas kan deze wens niet altijd in vervulling gaan, dit kan komen door verschillende redenen. Bijvoorbeeld dat de boerderij te duur is, want een boerderij kopen is natuurlijk niet niks. Vaak zijn de boerderijen ontzettend duur. Maar het kan ook zo zijn dat de juiste boerderij er niet tussen zit. En wat wil je eigenlijk, het huis of het omliggende terrein? En wil je wel zoveel betalen voor een boerderij? Kortom, het is lang niet altijd makkelijk, een boerderij kopen. Een boerderij kopen kan natuurlijk heel mooi zijn, maar het blijft een feit dat veel boerderijen wat ouder zijn en daarmee veel onderhoud vragen. Het verdient aanbeveling om hier scherp op te zijn bij de bezichtiging, zie het volgende kopje. Niets is zo vervelend als er later achterkomen dat het huis of de boerderij toch niet helemaal is wat je wilt. Maar wat als het wel goed gaat? Dan kun je je leven lang profijt en plezier hebben van de nieuwe aankoop, de boerderij. Bijvoorbeeld als deze dichtbij een grote stad is gelegen maar je je toch bevindt in de groene omgeving. Dit schijnt namelijk veel beter voor je gezondheid te zijn, zowel fysiek als mentaal. Uiteindelijk zal dit alleen maar voordeel opleveren. Een boerderij kopen kan dus duur zijn, maar het brengt een heleboel positieve voordelen met zich mee, zowel op de korte als op de lange termijn. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw onroerend goed in het algemeen? 

Het is belangrijk om op een aantal dingen te letten bij een boerderij kopen, een huis of een ander onroerend goed in het algemeen. Vooral de volgende punten: 

  • Let op het gevoel bij binnenkomst
  • Zorg dat je zelf rondkijkt bij de rondleiding
  • Denk aan de details bij de boerderij kopen
  • Wees scherp op dingen die overlast kunnen veroorzaken

Vooral het laatste puntje is erg van belang. Zo hoor je regelmatig dat mensen een huis of een boerderij hebben gekocht en dat een kamer bijvoorbeeld dunne muren heeft. Dit kan natuurlijk voor overlast tussen de kinderen of tussen ouders en kinderen zorgen. Wees dit voor en controleer of er mogelijke overlast kan plaatsvinden. Schakel daarom een betrouwbare makelaar in die jou kan helpen!