Kartonnen doos

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Kartonnen doos

De kartonnen doos is een ontzettend handig product en het is niet vreemd dat het op veel verschillende manieren gebruikt wordt. Het is een goedkoop materiaal, maar tegelijkertijd is het ook heel sterk. Het is in veel verschillende modellen en formaten te maken, waardoor je er zowel kleine artikelen als heel grote in op kunt bergen. Het kan tegen een stootje, je kunt er gemakkelijk iets op schrijven of een sticker er op plakken. Met andere woorden, de kartonnen doos is echt een uitstekende uitvinding geweest waar we met zijn allen nog iedere dag heel veel plezier aan beleven! We staan er vaak niet eens bij stil hoe vaak we dozen gebruiken, maar als je er op gaat letten, zul je zien dat dit echt op heel veel momenten is. En dan hebben we het nog niet eens over de doosjes waar bijvoorbeeld je crackers, maaltijdmixen of hagelslag in zitten. Nee, kijk maar eens rond in je huis. Grote kans dat er ergens een kartonnen doos staat waar je wat spullen in hebt gestopt die je de eerste tijd even niet nodig hebt. Op je zolder of in je berging heb je waarschijnlijk ook verschillende dozen staan en als je een bestelling gedaan hebt bij een webshop, hoe krijg je dit dan? Precies, ook deze zitten altijd verpakt in dozen van karton!

Kartonnen doos voor webshop

Met andere woorden, we kunnen eigenlijk niet meer zonder en het zou heel erg lastig zijn om hier een vervanging voor te vinden. Stel dat je als webshop niet de mogelijkheid had om gebruik te maken van een kartonnen doos, hoe moest je dan orders verzenden? Het zou heel erg lastig zijn om met een goed alternatief te komen dat ook nog betaalbaar is. Gelukkig hoeven we daar niet over na te denken, want dozen zijn volop verkrijgbaar. Er is daardoor altijd een kartonnen doos te vinden die past bij de wensen die jij hebt. Als jij als webshop hier naar op zoek bent, dan is het goed om na te denken over:

  • welk model jij nodig hebt
  • wat de afmetingen moeten zijn
  • hoe sterk het karton moet zijn

Er zijn namelijk echt heel veel variaties verkrijgbaar. Zo kun je een kartonnen doos krijgen die gemaakt is van een enkele golf, maar ook een dubbele golf is mogelijk. Deze laatste is veel sterker en is daardoor heel erg geschikt voor het verpakken van zware artikelen.

Perfect op maat

Als het aankomt op de modellen, dan kun je bij een kartonnen doos kiezen voor een gewone vouwdoos, eigenlijk het standaardmodel. Maar ook een wikkeldoos of een postdoos is een mogelijkheid. Bij de afmetingen zijn er zoveel mogelijkheden, dat het te ver gaat om daar voorbeelden van te geven. Natuurlijk zul je niet overal een ruime keus in formaten vinden, maar bij sommige zaken wel. En kies je voor dozenlatenmaken dan kun je zelfs helemaal zelf het formaat bepalen! Je hoeft dan niet te kiezen uit standaard opties, maar je kunt zelf aangeven welke hoogte, breedte en diepte voor jou het meest van pas komt. Zo kun je daar dus de ideale kartonnen doos laten maken! Voor wie een webshop heeft, komt dit natuurlijk erg goed van pas. Je wilt dan dozen hebben die zo goed mogelijk aansluiten bij de bestellingen die jij moet versturen. Vaak komt het daardoor ook goed van pas om verschillende maten op voorraad te hebben. Kun jij nergens die maat kartonnen doos vinden die jij zoekt of wil je dozen laten maken waar jouw naam of logo op staat? Bij dozenlatenmaken.nl maken ze het helemaal op maat voor jou!