Kosten gastouder; gunstige tarieven bij Snoesje

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Kosten gastouder; gunstige tarieven bij Snoesje

Op het moment dat je je kind of je kinderen naar de opvang brengt, bijvoorbeeld omdat je zelf deeltijd werkt en je ouders op bepaalde dagen geen tijd hebben, is het zaak dat je kiest voor opvang waar je je als ouder goed bij voelt. De kosten gastouder liggen lager dan de kosten bij reguliere opvang. Gastouderschap verschilt overigens niet alleen maar in kosten gastouder. Het verschilt ook op andere gebieden. De kosten gastouder verschillen per gastouder en zijn afhankelijk van een aantal factoren. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan zaken als locatie, flexibiliteit, het aantal kinderen dat opgevangen moet worden en het aantal uren dat de kinderen moeten worden opgevangen. Bij gastouderbureau Snoesje kunnen we dan ook niet een eenduidig antwoord geven op de vraag; wat zijn de kosten gastouder? Maar we kunnen wel een indicatie geven waardoor u toch een idee krijgt van de gemiddelde kosten gastouder. Doorgaans kunt u rekenen op een tarief dat ligt tussen de €4,60 en de €5,00. Als ouder kan u ook vergoeding krijgen van de overheid en het is handig om even uit te zoeken op wat voor bedrag u recht heeft. Reken dus op de volgende factoren die het bedrag bepalen dat u moet betalen voor de opvang van een gastouder van Snoesje:

  • Het aantal kinduren dat gerekend moet worden voor de opvang;
  • Het tarief dat de desbetreffend gastouder rekent voor de opvang per kinduur;
  • Het aantal kinderen dat opgevangen moet worden door een gastouder.

Kosten gastouder en meer over Snoesje

Bij Snoesje kun je rekenen op gastouderschap met aandacht. De gastouders die uw kinderen opvangen zijn bevlogen en doen dit omdat ze het leuk vinden. Per gastouder worden er altijd maximaal vijf kinderen opgevangen. Op die manier is er altijd voldoende aandacht per kind. Het is grappig dat reguliere opvang zo veel duurder is, terwijl de kosten gastouder vrij laag liggen. Dat heeft te maken met de passie van de gastouders. De kosten gastouder wordt overigens ook nog bepaald aan de hand van een ander aspect en dat is de plek waar het kind wordt opgevangen. Uw kind kan bij een gastouder thuis worden gebracht, maar u kunt er ook voor kiezen om de gastouder naar uw woning te laten komen. In beide gevallen leert de ervaring ons dat kinderen zich zeer snel aanpassen en het makkelijk vinden om aan de gastouder te wennen. Er is immers maar een begeleider en niet, zoals bij de reguliere opvang, drie begeleiders. Het is logisch dat kinderen makkelijker een band opbouwen op het moment dat ze bij dezelfde persoon worden ondergebracht. Dat is dan ook iets wat bij Snoesje altijd gebeurt. Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van omstandigheden op de ontwikkeling van het kind. Steeds weer opnieuw blijkt de mogelijkheid om te verbinden een cruciaal onderdeel te zijn van de ontwikkeling. Maar het werkt natuurlijk twee kanten op. Een gastouder krijgt ook kans om zich te hechten en kinderen goed te leren kennen. Op deze wijze kan de gastouder ook beter inspelen op de wensen en behoeften van ieder kind.

Ieder kind is anders

Het is een open deur, maar ieder kind is anders en daarom juist is persoonlijke opvang zo belangrijk. Wilt u meer weten over gastouderbureausnoesje.nl, kosten gastouder, zelf gastouder worden, of heeft u een vraag over een heel ander onderwerp? Schrok niet en neem contact met ons op. We vertellen u graag alles wat u moet weten over kosten gastouder, gastouderschap en nog veel meer. Bekijk ook even onze website.