Kunststof lassen in de fabriek

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Kunststof lassen in de fabriek

Na mijn middelbare school ben ik gestopt met studeren en ben toen gaan werken. Het was destijds een lastige periode voor mij, omdat er veel vervelende dingen gebeurden om mij heen. Mijn opa overleed en mijn vader werd ernstig ziek, het was destijds erg lastig voor mij om mij te concentreren. Ik merkte dat ik niet ge├»nteresseerd in school was en geen idee had wat ik na de middelbare school wilde doen. Ik had het altijd goed gedaan op school en kon goed studeren, maar op dat moment van mijn leven had ik er geen behoefte aan. Ik kon werken in een fabriek in de stad en besloot om dat te gaan doen. Zodoende kon ik wat geld verdienen en tegelijk over mijn toekomst nadenken. Bij de fabriek kon ik bij de administratie werken en mijn baas had door dat ik snel leerde en goed werk leverde. Ik kon verschillende opleiding volgen met de hulp van het bedrijf. In de fabriek kon ik mij snel opwerken en manage nu verschillende werknemers en twee afdelingen. Samen met een team verzorgen wij de veiligheid in de fabriek en ik manage de administratieafdeling. Drie weken geleden ging er een machine in de fabriek stuk en we konden de machine niet gemakkelijk repareren. De machine verwerkt chemische middelen en er zijn niet veel bedrijven die dit kunnen repareren. We moesten onder andere pvc-buizen vervangen en hiervoor moesten we kunststof lassen. Kunststof lassen is eigenlijk hetzelfde als normaal lassen, maar dan met kunststof. Ik zocht een bedrijf dat gecertificeerde lassers in dienst had die met gevaarlijke stoffen kunnen werken. Bij ons stond de veiligheid voorop bij het kunststof lassen.     

Mosman kon bij ons op een veilige manier kunststof lassen

In onze voorschriften hadden we staan dat we alleen TUV-gecertificeerde lassers mochten gebruiken om de machine te repareren. Online zochten we een bedrijf dat TUV-gecertificeerde lassers in dienst heeft. Er zijn verschillende bedrijven die ons konden helpen met de reparaties een van deze bedrijven was Mosman. Op hun website mosman.eu zagen we dat ze aan onze veiligheidsvoorschriften konden voldoen. De medewerkers van dit bedrijf lassen niet op de normale manier, dit zou in ons geval ook niet kunnen, maar lassen met infrarood. Op de website las ik dat ze ook aan alle andere eisen voldoen, ze hebben bijvoorbeeld een ISO-9001:2008-certificaat ook het BRL K903-certificaat. Ik nam contact met Mosman op en legde uit dat een van de machines stuk was gegaan. Hiervoor hadden we een gecertificeerde lasser nodig om het kunststof te lassen. Het bedrijf gaf aan dat ze die dag nog iemand konden langs sturen om het kunststof te lassen. Dit was voor ons ideaal, want een gedeelte van de productie lag stil. We hadden de machine nodig voor het eindproduct en de productie kon niet verder.  

Snel de machine gerepareerd

Een paar uur later kwam er een lasser van Mosman langs om de buizen van kunststof te lassen. Ik liet de lasser de machine zien en waar de buizen stuk waren gegaan, hij wist gelukkig hoe hij dit kon oplossen. Hij had al het benodigde gereedschap bij zich, zodat hij die middag nog het kunststof lassen kon. Aan het einde van de middag was het probleem verholpen en kon wij weer verder met de productie. Voor kunststof lassen kunnen wij Mosman aanraden.

  • Hun lassers hebben de benodigde certificaten
  • De lassers lassen met infrarood, dit was in ons geval nodig
  • Het bedrijf kon dezelfde dag al iemand langs sturen
  • Binnen een paar uur was het probleem opgelost en konden we de productie weer starten