Meer dan een personeelsfeest alleen in Het nieuwe Scharzwald

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Meer dan een personeelsfeest alleen in Het nieuwe Scharzwald

Ik werk op een MBO in Utrecht en ben onderdeel van het bedrijfsbureau. Ons bedrijfsbureau bestaat uit 25 medewerkers met verschillende achtergronden en is van alle leeftijden. Wat ons team typeert is de gezelligheid en saamhorigheid. We zijn heel hecht, ook buiten werkonderwerpen om. We leven met elkaar mee als een van ons door een moeilijke tijd gaat. Ondanks het feit, dat het leeftijdsverschil tussen onze jongste en oudste medewerker groot is, kunnen we allemaal even goed met elkaar opschieten en is elk personeelsfeest een succes. Omdat ons MBO in 2018 25 jaar bestaat, hebben we dit jaar een groter budget toegewezen gekregen voor het personeelsfeest. Samen met een collega heb ik de organisatie op me genomen. We waren het al snel eens, dat we een bijzonder personeelsfeest wilden regelen. We kregen van een collega de tip om eens rond te kijken op de site van HetnieuweScharzwald.nl. Daar hebben we geen moment spijt van gehad: Wat een originele bedrijfsuitjes bieden zij aan! We hebben de keuze gehad uit verschillende activiteiten voor de invulling van een arrangement:

 • Buggy tour;
 • Kookworkshop
 • Solex tour;
 • Escaperoom;
 • Kever rally rijden;
 • Anti slip cursus;
 • En nog heel veel meer.

Kever rally rijden als onderdeel van een onvergetelijk personeelsfeest

We hebben voor een pakket gekozen met alles erop en eraan, waarbij het ons aan niets zou ontbreken. Het arrangement voor ons personeelsfeest had de volgende dagindeling:

 • Ontvangst met koffie, thee en cake;
 • Activiteit 1, waarvoor wij het kever rally rijden hadden gekozen;
 • Pauze met een drankje;
 • Activiteit 2, waarvoor wij de Escape room wilden doen;
 • Een volledig verzorgde barbecue.

De dag van het personeelsfeest scheen het zonnetje en we vetrokken om half twaalf met een busje richting Het nieuwe Scharzwald. De stemming zat er al meteen goed in, iedereen had er zin in. Bij aankomst werden wij hartelijk ontvangen door de medewerkers van het bedrijf en je merkte, dat zij meer bedrijfsfeesten organiseren. Wat een professionaliteit gecombineerd met gezelligheid en sfeer maken! De eerste activiteit van ons personeelsfeest zou het Kever rally rijden zijn. We werden opgedeeld in vijf team en we kregen vijf prachtige Kevers tot onze beschikking. Hilariteit alom toen bleek, dat onze chauffeur van de zenuwen opeens het rijden verleerd leek te zijn. Dat begon goed! We hebben enorm genoten van de puzzeltocht, waarbij we langs prachtige plaatsen reden en allerlei opdrachten moesten uitvoeren. De opdrachten voerden ons ook langs een aantal terrassen, wat de rally alleen maar leuker maakte.

Geweldig personeelsuitje

Na de rally kwamen we weer bij elkaar in Het nieuwe Scharzwald. In de pauze die daarop volgde, konden we alle geweldige avonturen van de tour bespreken. Met tranen in onze ogen hoorden we de verhalen en avonturen van de anderen aan. De pauze was een perfect intermezzo voor de tweede activiteit: de Escaperoom. Het bedrijf heeft zes Escaperooms. We werden wederom verdeeld in vijf teams en elk team werd in een eigen room achtergelaten. Het is de bedoeling, dat je door samenwerken en communicatie tot de oplossing van een vraagstuk komt. Wij kwamen in de Mexican Maffia room terecht, waarbij we een misgelopen cocaïne deal opgelost moest worden. Uitdagend en leuk. Het lukte ons om uiteindelijk tot een oplossing te komen. De andere teams was het ook gelukt om de Escaperoom uit te komen, op één team na. Uiteraard zal dit team dit nog lang van de rest aan moeten horen! De dag werd afgesloten met een volledig verzorgde barbecue. We hebben niks dan lof voor dit personeelsfeest. Het is er echt een met een gouden randje om nooit te vergeten!