Op zoek naar een afvalcontainer?

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Op zoek naar een afvalcontainer?

Ben je specifiek op zoek naar een afvalcontainer of wil je het hele afvalverwerkingsproces  van je organisatie aanscherpen? Dan ben je bij Milieuservice Nederland aan het juiste adres. Bij Milieuservice Nederland werken medewerkers die al veel ervaring hebben opgegaan op het gebied van afvalverwerking. Deze organisatie levert meerdere diensten. Het is mogelijk om een afvalcontainer bij ze te bestellen. Om het helemaal af te maken: deze is nog gratis ook! Je hoort de woorden ‘milieubewust’, ‘groen’ en ‘ecologisch verantwoord’ waarschijnlijk steeds vaker. Dat is ook niet voor niets. Nederland wil het onderwerp milieu op de kaart zetten. Dat begint al bij de politiek. In de debatten op tv zien we dat steeds meer partijen bewust beleid willen voeren op het gebied van milieubewustzijn. Daar zien wij zelf niet zo heel veel van terug. Onze kinderen en hun kinderen wel en daar doen we het toch voor? Om simpel te beginnen: het afval moet gescheiden worden. Op deze manier hebben afvalverwerkingsbedrijven de mogelijkheid om bepaalde producten en materialen te recyclen. Hierbij denken we natuurlijk meteen aan plastic. Terecht ook, want als er iets slecht is voor het milieu maar wél recyclebaar, dan is het plastic! Dit afval scheiden gaat natuurlijk het makkelijkst als je hiervoor een aparte afvalcontainer hebt. En daar komt Milieuservice Nederland in beeld.

Milieuservice Nederland voor al je afval inclusief afvalcontainer 

De naam van de organisatie (Milieuservice Nederland) verklapt al een beetje wat ze doen. Niet alleen levert ze een afvalcontainer. Ook maken ze zich graag verantwoordelijk voor de afvalverwerking van jouw organisatie. Wat opvalt is dat veel productiebedrijven en fabrieken één of twee materiaalsoorten gebruiken. Dit is immers het materiaal waarvan hun product gemaakt wordt. Hierbij is afval scheiden een fluitje van een cent. Bij andere bedrijven zoals dienstverlenende bedrijven, scholen, gemeentes, banken en winkels is het een stukje ingewikkelder. Vooral op scholen wordt veel afval geproduceerd. Kinderen spelen met papier, plastic, karton, groen, hout en nog veel meer. Zij hebben waarschijnlijk niet genoeg aan één afvalcontainer. Het is niet altijd nodig om alle verschillende materiaalsoorten van elkaar te scheiden. In sommige gevallen kunnen twee materiaalsoorten bij elkaar in de afvalcontainer. Milieuservice Nederland weet precies welke combinaties samengaan en welke niet. Uiteraard is dit ook weer afhankelijk van de omvang van het afval per materiaalsoort. Je kunt ervoor kiezen slechts een afvalcontainer te bestellen bij Milieuservice Nederland. Ook kun je vragen om een afvalscan. Hierbij zal Milieuservice Nederland een bepaalde tijd je afval analyseren. Op basis hiervan gaat de organisatie een adviesrapport voor je maken. Hierin staat beschreven welk afval je eigenlijk van elkaar zou moeten scheiden en hoeveel containers je hier voor aan zou moeten schaffen. 

In contact komen met Milieuservice Nederland 

Het is erg eenvoudig om in contact te komen met Milieuservice Nederland om vervolgens een afvalcontainer te bestellen. De organisatie heeft een eigen website (milieuservicenederland). Hierop is veel informatie te vinden over de afvalcontainer. Ook vind je hier informatie over de andere diensten die de organisatie aanbiedt. Onder het kopje contact vind je de contactgegevens van de organisatie. Je kunt ze op de volgende manieren bereiken:

  • Per telefoon
  • Per e-mail
  • Per contactformulier