Opvang nodig tijdens het continurooster?

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Opvang nodig tijdens het continurooster?

Het continurooster: steeds meer scholen kiezen ervoor. De een vindt het prettig, de ander wat minder. Als u bijvoorbeeld overdag werkt, hoeft u geen oppas of overblijven te regelen bij een continurooster. Maar voor scholen kan het soms ook lastig zijn. Zij willen dat zowel de kinderen als leerkrachten zich even kunnen ontspannen en kunnen ontladen tijdens de middagpauze, zodat ze daarna weer vol energie en enthousiasme verder kunnen. Hoe regel je dit logistiek gezien? Als de leerkrachten pauze hebben, wie let er dan op de kinderen? Kinderstralen neemt deze zorg volledig uit handen door professionele pauzeopvang te bieden: een fijne lunchpauze voor iedereen!

Continurooster in samenwerking met Kinderstralen

Lunchen op school is onderdeel van Kinderstralen en zorgt voor een prettig verloop van de lunchpauze. Zij is specialist op het gebied van tussenschoolse opvang (tso) van kinderen op de basisschool en organiseert dagelijks voor 15.000 kinderen in 8 provincies het overblijven. De overblijfmedewerkers maken het mogelijk dat kinderen zich even kunnen ontspannen tijdens de lunchpauze en hun energie kwijt kunnen, zodat ze na het overblijven weer fris en met nieuwe energie aan het tweede deel van de schooldag kunnen beginnen. Zo genieten de kinderen én leerkrachten aan hun welverdiende pauze tijdens het continurooster, terwijl de ouders gewoon hun eigen ding blijven doen en zich niet druk hoeven te maken over de opvang van hun kind(eren) tijdens de lunch. Op die manier is het continurooster voor iedereen een feest!

Tussenschoolse opvang bij het continurooster

Lunchen op school is gespecialiseerd in tussenschoolse opvang (tso). Op sommige scholen gaan er wat kinderen naar huis, terwijl anderen overblijven op school – ook wel de traditionele overblijf genoemd. Het overblijven kan dan met een goed gevoel worden uitbesteed aan Kinderstralen. Maar ook bij andere opvang tijdens pauzes of ondersteuning bij andere schooltijden kan Kinderstralen uitkomst bieden, zoals opvang bij het continurooster of het gelijke-dagenmodel. Zij biedt pauzeopvang aan bij alle schooltijden; of het nu gaat om tussenschoolse opvang (tso), pauzeopvang bij het continurooster of pauzeopvang bij het gelijke-dagenmodel.

Bij de tso of pauzeopvang zorgt Lunchen op school ervoor dat:

  • de kinderen zich compleet welkom en veilig voelen bij het overblijven;
  • ouders hun kind met een gerust hart kunnen laten overblijven;
  • scholen een taak uit handen wordt genomen door professionele tussenschoolse opvang aan te bieden;
  • overblijfmedewerkers goed ondersteund worden en met plezier de kinderen kunnen begeleiden.

Invoeren van het continurooster: Kinderstralen helpt

Opvang nodig tijdens het continurooster?Kinderstralen kan u helpen bij praktische problemen die u mogelijk tegenkomt bij het invoeren van het continurooster. Zo kunnen de medewerkers van Kinderstralen het toezicht tijdens de overblijf compleet overnemen, waardoor de leerkrachten tijdens de lunchpauze ook écht pauze hebben. Zo ontstaat er meer balans tussen inspanning en ontspanning en kunnen ook de leerkrachten even opladen, voordat ze aan het tweede deel van hun werkdag beginnen. Dit bevordert uiteraard het algehele welzijn van de leerkracht, waardoor het ook een voordeel oplevert voor de kinderen die hij/zij begeleidt gedurende de dag.

Op zo’n lange schooldag moeten de kinderen er natuurlijk ook even uit. Hoe zij zich weer opladen, verschilt per kind. Of het nu zijn energie kwijt moet tijdens een potje voetbal, spelen in de zandbak of zich juist even wil afsluiten van alle kinderen om zich heen: de professionele en ervaren overblijfmedewerkers bieden ruimte om ieder kind in zijn of haar behoeften te voorzien.

Staat uw school op het punt om het continurooster in te voeren? Dan heeft Kinderstralen een handig 10-stappenplan om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van pauzeopvang tijdens dit nieuwe rooster. Natuurlijk kunt u ook direct contact opnemen met de organisatie om de overblijf voortaan over te laten aan een professionele partner, zodat het continurooster voor iedereen een meerwaarde heeft.