Opzoek naar een schoolcadeau voor sportdag

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Opzoek naar een schoolcadeau voor sportdag

Ik werk nu al acht jaar als leraar, waarvan zes jaar op een school in de buurt van Amsterdam. Ik vind het heerlijk om les te geven, het is een prachtig beroep. Ik heb altijd al lesgegeven aan de bovenbouw en geef ook dit jaar weer les aan groep acht. Het is mooi om te zien hoeveel energie de kinderen hebben en hoe ze de materie zich eigen maken. Tegenwoordig zie je dat steeds meer leerlingen minder buitenspelen en meer achter een telefoontje, of beeldscherm zitten. Aan de ene kant is dat erg jammer, want het is goed voor hun ontwikkeling om lekker buiten te spelen en te ontdekken. Echter kunnen kinderen ook ontzettend veel leren via een computer, zolang ze maar niet de hele dag dezelfde spelletjes spelen. Alle kinderen groeien tegenwoordig op met computers en je ziet dat kinderen erg handig zijn met telefoons en computers. Dit biedt veel mogelijkheden, met een computerprogramma kan een kind gemakkelijk meer tijd besteden aan onderwerpen die lastig voor haar, of hem zijn. Door leren leuk te maken leren kinderen sneller en dat is uiteindelijk wat we willen. Toch vinden wij het op onze school ook erg belangrijk dat de kinderen genoeg beweging krijgen en dat proberen wij zoveel mogelijk te stimuleren. Natuurlijk hebben de kinderen zwemles en gym, maar we hebben ook jaarlijks een sportdag. Tijdens de sportdag proberen we de kinderen zoveel mogelijk actief en bezig te laten zijn. Soms komen ze voor het eerst in contact met een sport en vinden het zo leuk dat ze dit daarna bij een sportclub gaan uitoefenen. Na een sportdag geven we ook altijd de leerlingen een schoolcadeau als extra motivatie. Ik organiseer de sportdag de laatste paar jaren en zorg ook voor een schoolcadeau voor alle leerlingen.  

Voor een schoolcadeau kwam ik terecht bij speelgoedfamilie.nl

Het uitzoeken van een schoolcadeau is altijd erg lastig. Wat het ene kind een leuk schoolcadeau vindt, vindt het andere kind niets. Daarom maken wij altijd een selectie van verschillende cadeaus en laten wij de kinderen zelf uitkiezen. We proberen wel altijd cadeaus te kiezen die ook leerzaam zijn voor de kinderen, zoals krijtjes en puzzels. Het selecteren is soms lastig en het kan veel tijd kosten. Gelukkig is er altijd wel een leuk schoolcadeau te vinden voor elk kind. De cadeaus geven we altijd aan het einde van de sportdag , vaak weten de kinderen al dat ze iets krijgen. Wij geven elk jaar iets en vaak weten ze het nog van het jaar daarvoor. Op die manier kunnen we de kinderen ook motiveren om goed hun best te doen. Wij geven de kinderen altijd wat, ook al doen ze minder goed hun best, maar dat komt bijna nooit voor. De sportdag is altijd aan het einde van het schooljaar, het is dan bijna altijd mooi weer. De kinderen vinden het dan heerlijk om een dagje niet binnen te zitten.

Wij raden het aan om een cadeau te bestellen bij de Speelgoedfamilie:

  • Ze hebben veel keuze en voor alle kinderen iets leuks
  • Ze denken met je mee en kunnen goed overweg met een budget
  • Heb je cadeaus over, of is het niet wat je zoekt, dan kunnen ze retour

De samenwerking met speelgoedfamilie.nl verliep erg goed. Ik was al erg druk met het organiseren van de sportdag en zij konden gebaseerd op het budget een leuke selectie maken. Achteraf hadden we een enkel schoolcadeau over en die konden zonder moeite weer teruggestuurd worden. Ieder kind leek tevreden te zijn met het schoolcadeau.