Rugklachten Eindhoven: wat te doen?

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Rugklachten Eindhoven: wat te doen?

Al sinds de pubertijd loop ik rond met rugklachten. De pijn die ik ervaar is erg moeilijk te omschrijven; het is namelijk een soort zeurende pijn die af en toe steekt. Rugklachten zijn erg vervelend, omdat het je dagelijks leven erg kan beïnvloeden. Zo was ik vroeger erg actief bij verschillende sportclubjes, maar tegenwoordig houd ik het slechts bij wandelen. Dit om mijn rug zo veel mogelijk te ontzien. Een middag winkelen met vriendinnen is bijvoorbeeld al extreem vermoeiend voor mij. Uren lang rondslenteren zorgt er namelijk voor dat ik meer last krijg van mijn onderrug, waardoor ik al snel met mijn heupen begin te draaien om van het zeurende gevoel af te komen. Omdat een “zeurende pijn” niet als ondragelijk klinkt, krijg ik weinig begrip vanuit mijn vrienden- en familiekring. Velen zeggen dan ook: “Ga dan naar de dokter!”, maar dit heb ik natuurlijk allang gedaan. Beginnend in de pubertijd, heb ik van verschillende doktoren verschillende verklaringen gehoord voor mijn klachten, waar geen oplossing bij zat. Zo hoorde ik als reden dat omdat ik lang ben, dat ik daarom sneller last van mijn rug zou hebben, of dat de menstruatiecyclus mijn rugklachten veroorzaakt, ook hoorde ik een keer dat ik gewoonweg meer zou moeten sporten. Deze redenen zijn allemaal te weerleggen in mijn situatie, en tot mijn spijt heeft geen een dokter ooit echt verder gekeken naar de onderliggende reden voor mijn rugklachten. Hierdoor voelde ik me nooit gehoord door de medische wereld, en ging ik zelf bijna geloven dat ik me maar gewoon “niet zo moest aanstellen”. Gelukkig ging ik laatst toch maar weer op het internet rondneuzen op zoek naar een mogelijke oplossing: ik sta voor alles open. Ik zocht op de term “rugklachten Eindhoven”, en kwam op de volgende website: http://dedriesprong.net/rugklachten-eindhoven/. Na even lezen op de site wist ik gelijk dat ik iets goeds te pakken had, en nu ben ik zo dankbaar dat ik die dag ging zoeken op “rugklachten Eindhoven”. 

Rugklachten in Eindhoven? Ga naar de Driesprong! 

Gezondheidscentrum de Driesprong is opgericht door Ans en Noël van der Mullen in 1976, en is gespecialiseerd in natuurvoeding, natuurgeneeskunde, homeopathie en superfoods. Aangezien ik bij de huisarts steeds zonder antwoorden naar huis werd gestuurd, werd ik steeds nieuwsgieriger om een “alternatieve” geneeswijze uit te proberen. De Driesprong is enerzijds gefocust op voeding, maar kijkt ook naar de energetische doorstroming. In mijn geval, was het probleem dan ook dat een energie-lading vastzat in mijn onderrug. Door de juiste voeding, kon dit verholpen worden. Voedingsadvies wordt zeker niet op de gok gedaan bij dit gezondheidscentrum voor onder andere rugklachten in Eindhoven: alles wordt secuur gemeten. Hun motto luidt dan ook “meten is weten”. Hoewel het door sommigen dus gezien wordt als een alternatieve geneeswijze, worden de adviezen zeker niet gebaseerd op gebakken lucht. Door een uitgebreid advies, weet ik nu wat ik precies wel en niet moet eten in verband met mijn rugklachten. Een aanrader voor ieder met rugklachten in Eindhoven. Voor mij persoonlijk waren de volgende punten erg positief: 

  • Ik werd echt serieus genomen
  • Uitgebreid onderzoek voor advies
  • Alles werd erg duidelijk uitgelegd

Ik merk nu dat ik me al vele malen beter voel. Nog steeds ben ik erg blij dat ik voor mijn rugklachten in Eindhoven hier terecht ben gekomen. Ik was dan ook erg blij dat ik een praktijk vond die rugklachten in Eindhoven kon behandelen, aangezien ik vaak voor dit soort dingen naar de Randstad moet. Ik raad iedereen met rugklachten in Eindhoven en omgeving dan ook zeker deze praktijk aan! Lees meer…