Schreuders bouwtechniek is bepalend voor het aanzicht van Twente en ver daarbuiten

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Schreuders bouwtechniek is bepalend voor het aanzicht van Twente en ver daarbuiten

Bouwtechniek is een onderdeel van de weg- en waterbouwkunde, die zich bezighoudt met de constructie van grote projecten, zoals het ontwerp en de bouw van bruggen, dammen en grote gebouwen. Het is onderdeel van de civiele techniek en wordt ook wel constructietechniek genoemd. Schreuders bouwtechniek is een gerenommeerd constructiebedrijf dat al jarenlang naam maakt in Twente en daar buiten. Ze hebben vele gezichtsbepalende gebouwen ontworpen en gebouwd. Zoals bijvoorbeeld Kuurhotel Azelo in Zenderen en het complex ‘De Beurs’ in Hengelo, dat onder andere en bibliotheek, appartementen en commerciële ruimtes bevat. Een ander staaltje vakmanschap waar Schreuders bouwtechniek verantwoordelijk voor is, is het beroemde themapark Aviodrome in Lelystad. Dit themapark gaat in op de geschiedenis van de luchtvaart in Nederland. Er is bijvoorbeeld een klassiek gebouw van Schiphol uit 1928 herbouwd. Schreuders bouwtechniek is opgericht in 1986 en heeft naast Hengelo ook een vestiging in Polen. Alhoewel Schreuders in Twente is gevestigd, beperken de opdrachten zich niet tot dat gebied. Schreuders bouwtechniek heeft bijvoorbeeld ook het complex ‘De Kolk’ gebouwd in Amsterdam. Dit is een enorme complex met onder andere winkels, kantoren, appartementen, ondergrondse parkeergarages, parkeerplaatsen en een hotel met 240 kamers. Schreuders heeft meer hotels op haar naam staan, bijvoorbeeld het Van der Valk hotel in Zwolle en de uitbreiding van hotel Intell in Rotterdam.

Schreuders bouwtechniek is actief in verschillende sectoren

Het vakmanschap van Schreuders bouwtechniek kan worden ingezet voor grootschalige bouwprojecten in werkelijk alle sectoren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De zorgsector
  • Het onderwijs
  • Woningbouw
  • Kantoren
  • Industrie
  • Renovatiewerkzaamheden
  • HSB (houten constructies, kappen en vormen)

Op het gebied van HSB heeft Schreuder bouwtechniek bijvoorbeeld meegewerkt aan de houten constructies van het Statenkwartier in Delft, de prefab ronde daken, dakkapellen en HSB-topgevels van de Torenvalk in Laren en de HSB-elementen, kozijnen en verankering van de Internationale School in Amsterdam. Met betrekking tot constructies in het onderwijs kun je denken aan enkele gebouwen voor de Universiteit Twente, zoals het O&O Centrum ‘Carré’ en het Nanolab. Maar ook het gebouw voor brede school ‘De Matrix’ in Hardenberg.

Moderne bouwmethoden maken bouwproces efficiënter

Schreuder is niet voor niets een vooraanstaand bedrijf in de bouwtechniek met vele grote opdrachten op haar naam. Schreuders werkt namelijk met de modernste en nieuwste bouwmethoden. Hun stokpaardje is het Building Information Model (BIM). Dit is een methodiek die een rijkdom aan informatie op een overzichtelijke manier samenvat. Hierdoor ontstaat een goede onderlinge afstemming, worden faalkosten gereduceerd en ontstaat er voor alle partijen een beter inzicht in het ontwerp: zowel voor de ontwerpers als voor de opdrachtgever. Dit komt omdat BIM werkt met hoge kwaliteit 3D-modellen. Praktische problemen die anders pas tijdens de bouw naar boven komen, worden nu al in een veel eerder stadium gesignaleerd. Hierdoor kan het bouwproces stukken efficiënter worden doorlopen. De tijdsduur van bepaalde stappen, materiaalkosten en hoeveelheden kunnen van tevoren al tot in grote details worden berekend. De constructie wordt van tevoren volledig uitgewerkt en dit betekent ook dat de samenwerking met verschillende partijen zoals aannemers en timmerbedrijven soepeler verloopt. Hierdoor ontstaan er minder bouwfouten doordat er minder afstemmingsproblemen zijn tussen de verschillende partijen. De bouwvoorbereiding vindt sneller plaats, dus het hele proces komt in een stroomversnelling. Wat betekent dat projecten gemiddeld genomen sneller worden gerealiseerd. Er is meer duidelijkheid over wie verantwoordelijk is voor welke delen van het constructieproces. En last but not least zijn er minder onvoorziene bouwkosten. Wilt u meer weten over de projecten en methoden van Schreuders bouwtechniek? Of wilt u weten wat Schreuders voor u kan betekenen? Neem dan snel een kijkje op de website: http://www.schreuders.nl/.