Waar moet ik zijn voor mijn textieldruk?

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Waar moet ik zijn voor mijn textieldruk?

Als je op zoek bent naar digitaal printen op textiel, dan heb je met VK Print de juiste fabrikant in textieldruk gevonden. Hier zijn je ontwerpen in veilige handen, omdat de technici diepe ervaring hebben met textieldruk. Hierdoor is elk item dat je bestelt van topkwaliteit. Laat hen het harde werk doen, zodat jij je volledig kunt concentreren op het ontwerp. Tenminste, dat is wat ik heb gedaan. En ik ben heel tevreden over de kwaliteit en de bestellingen die ik tot op heden heb mogen ontvangen. Niets is belangrijker bij textieldruk dan het feit dat het drukwerk zeer dicht aanleunt bij de originele afbeelding. Voor onze zoon zijn kamer wilden we iets speciaals creëren, gelukkig heeft zijn slimme en creatieve tante ons een aantal prachtige tekeningen bezorgt. Het enige probleem was dat we iemand nodig hadden voor textieldruk. We vonden VK Print die dit tegen een redelijke prijs in een relatief kleine hoeveelheid en in een vrij korte tijd kon doen. Maar we hebben ook zakelijke bestellingen geplaatst, onder andere T-shirts. Ze werken snel en goed. Bovendien was ik absoluut sprakeloos over hoe mijn laatste bestelling T-shirts werd afgedrukt. Als je je textieldruk aan hen toevertrouwd, kun je alleen maar blij zijn met hun kwaliteit en service. Al het drukwerk dat ik tot op heden heb besteld, bleek bij ontvangst fantastisch, zeer schoon, helder van ontwerp en afgedrukt in zeer hoge kwaliteit. Kortweg, als ook jij op zoek bent naar een bedrijf met een all-round service, neem dan een kijkje op hun website www.vkprint.nl. 

Waarom kiezen voor textieldruk?

Als gevolg van ontwikkelingen in de technologie voor direct printen van kleding, biedt de sector textieldruk niet alleen een diverse markt, maar ook een zeer winstgevende inkomstenstroom aan ondernemers. In de jaren negentig kwamen inkjetprinters op grote schaal beschikbaar voor het afdrukken op papier. Maar de technologie is met de tijd verder ontwikkeld. Zover zelfs dat we tegenwoordig op heel wat items kunnen printen, zoals ook textiel. Hedendaagse toonaangevende merken maken gebruik van textieldruk om hun merkbekendheid te vergroten en de verkoop te stimuleren. Bijgevolg is er een grote vraag naar bedrukte kledingstukken of andere items in verschillende branches. Ook marketeers hebben de weg gevonden naar het printen op textiel, voor bijvoorbeeld bedrukt textiel voor een conferentie of handelsbeurs en bedrijfskleding. Bovendien is er ook een groeiende behoefte binnen de B2C-sector, waaronder gepersonaliseerde woninginrichting, accessoires en gedrukte kleding voor sportteams. Vanwege de groeiende behoefte van organisaties om hun naamsbekendheid te vergroten, zijn zakelijke T-shirts en textieltassen momenteel de meest populaire artikelen.

Waarom zou ik kiezen voor digitaal in plaats van meer traditionele methoden?

In vergelijking met het traditionele proces heeft digitaal drukken op textiel een aanzienlijk kortere productiemethode in termen van tijd en gebruik van machines. Een toegevoegde bonus als je je afdrukopdracht zo snel mogelijk nodig hebt. Plus, voor degenen die zich bezighouden met het milieu, digitale textieldruk bespaart een enorme hoeveelheid water in vergelijking met conventionele afdrukken. Er zijn ook weinig dingen die je in de gaten moet houden opdat de kosten van het drukwerk niet aanzienlijk zouden verhogen. Het enige dat de kosten zou kunnen verhogen, is als je een donkere, zware kleur zou willen afdrukken, in vergelijking met bijvoorbeeld een pasteltint. Er zijn veel voordelen verbonden aan digitaal printen, maar hieronder volgen de belangrijkste voordelen van digitale textieldruk:

  • Afdrukken op aanvraag, print zoveel als je nodig hebt
  • Lage opstartkosten
  • Minder operationele ruimte is nodig
  • Kwaliteit van het afdrukken: hoge afdruknauwkeurigheid, scherpe afdrukken
  • Onbeperkte kleurencombinaties
  • Onbeperkte mogelijkheden. Een aantal items waarvoor textieldruk kan worden gebruikt, zijn: jassen, veiligheidsjassen, tassen, T-shirts, bedrijfskleding, enz.