Waarom zijn Audi A4 winterbanden zo belangrijk?

Nieuwe Brabantse Kunst Stichting

Waarom zijn Audi A4 winterbanden zo belangrijk?

De wereld van de auto’s staat nooit stil. Er zijn tal van ontwikkelingen die elkaar in hoog tempo opvolgen. Nieuwe features, nieuwe functies en nieuwe mogelijkheden zorgen ervoor dat we duurzamer en veiliger kunnen rijden. Maar de auto wordt niet uit zichzelf veiliger. Het gaat om de keuzes die wij maken. Vooral bij reparaties en vervanging van onderdelen gaat dit op – maar ook bij het kiezen van banden is er een belangrijke beslissing voor ons weggelegd. Laten we met de deur in huis vallen: winterbanden zijn niet verplicht in Nederland omdat het klimaat mild genoeg zou zijn. Hiertegenover staat dat er in de winter veel meer ongelukken gebeuren omdat mensen de macht over het stuur verliezen. Dat is waarom we Audi A4 winterbanden sterk aanraden. In tegenstelling tot zomerbanden zijn de Audi A4 winterbanden namelijk gemaakt voor de winterse omstandigheden. Zij bieden meer grip op glad wegdek en verkorten daarmee de remweg. Maar dát is niet alles. De Audi A4 winterbanden presteren namelijk vooral veel beter dan zomerbanden omdat de winterbanden hun vorm behouden bij extreem lage temperaturen. Zo blijven zij elastisch en kun je als bestuurder altijd rekenen op de banden die je onder de auto hebt. Dat is belangrijk wanneer het koud is, wanneer er sneeuw op de weg ligt of wanneer het ijzelt.

Hoe vind je de juiste Audi A4 winterbanden?

Het zoeken naar Audi A4 winterbanden is tegenwoordig erg makkelijk geworden via het internet, maar er gaat ontzettend veel mis:

  • Er worden banden van slechte merken aangeboden;
  • Er worden banden verkocht die niet dit jaar gemaakt zijn;
  • Verzendkosten zijn hoger dan de Audi A4 winterbanden zelf.

Daarom raden we eigenlijk altijd aan om banden te bestellen via Nederlandse webwinkels, zoals JD Banden en Velgen ( jdbandenvelgen.nl). Deze winkel staat bekend om de goede kwaliteit en het brede aanbod aan banden. We bestellen onze Audi A4 winterbanden hier ook altijd omdat we dan zeker weten dat het goede banden zijn tegen een eerlijke prijs. Wil je zelf een keuze kunnen maken, let dan vooral op het bandenlabel. Het bandenlabel toont het geluidsemissieniveau (hoeveel geluid er van de banden komt), de grip op glad wegdek en ook de rolweerstand. Het laatste is vooral belangrijk voor mensen die niet te veel willen betalen aan de pomp. Hoe lager de rolweerstand is, hoe minder brandstof de auto verbruikt om vooruit te komen. De rolweerstand en het geluidsemissieniveau van winterbanden zijn standaard hoger dan die van de zomerbanden. Dat heeft te maken met de samenstelling van het rubber die speciaal ontwikkeld is voor het gebruik bij lage temperaturen.

Missers die gemaakt worden bij winterbanden

Er zijn veel mensen die de fout ingaan wanneer het gaat om winterbanden. Zo zijn M+S-banden geen Audi A4 winterbanden. Het zijn modder- en sneeuwbanden, wat eigenlijk geen enkele betekenis heeft, op de vorm van de blokken na. Het sneeuwvlokje op de band is een betere graadmeter, al betekent dit alleen dat de minimale eisen behaald zijn tijdens de testen. Een andere fout die veel mensen maken, is dat zij de bandenspanning van hun Audi A4 winterbanden niet regelmatig controleren. Rijd je te lang door op Audi A4 winterbanden met te weinig druk, dan slijten de banden ontzettend veel harder dan noodzakelijk. Wil je het helemaal goed doen, bepaal dan goed wanneer je teruggaat naar de zomerbanden onder de auto. Is de temperatuur tijdens het rijden vaker boven de zeven graden Celsius dan eronder én wordt er geen sneeuw of ijzel voorspelt? Dat is het moment waarop je weer zomerbanden onder de Audi A4 gooit.